Performans Geliştirme Koçluğu

Hikayelerimiz bazen çok zorlayıcı etkilere sahip olabiliyor.
O hikayelerdeki travmalar çok zaman hayatımızın her karesini bloke ediyor,yolumuzu tıkayabiliyor.
Eğitim hayatlarımız,özel ilişkilerimiz, kararlarımız,sonuçlar her şey ama her şey hiç beklemediğimiz olumsuz yönlere akabiliyor.
Gün geliyor; nefes alamıyoruz. Sorunların ağırlığı omurgalarımızı tamamen çökertebiliyor.
Yaşanmışların sorun olduğunun farkında olmayarak başkalarının canını sıkarak çözüm bulmaya niyet ediyoruz.
Çatışmalar artıyor.
Oysaki tek çözüm var.
Fark etmek…Arınmak…ve sağlıkla akışa geçmek.
Gelin tüm bunları birlikte keşfedelim.
Hak ettiğiniz aydınlık günleri yakalayıp, huzuru yaşamanıza akıtalım..
Sevgiyle…

İpek Alçı

Performans Geliştirme Koçluğu ipek alçı

 

İletişime Hemen Geçmek İçin Lütfen  👉 Burayı Tıklayın

Teklif Almak İçin İse Lütfen  👉  Burayı Tıklayın

Performans Geliştirme Koçluğu

Koçluk, en basit şekliyle, eğitmek, öğretmek veya talimat vermek anlamına gelir. Büyüme ve performansı arttırmanın yanı sıra bireysel sorumluluğu ve hesap verebilirliği teşvik etmek için kullanılabilecek mükemmel bir beceridir. Performans koçluğu, etkili çalışan ve denetim ilişkileri kurmaya ve sürdürmeye yardımcı olan sürekli bir süreçtir. Performans koçluğu, bir çalışanın büyümesini belirlemenin yanı sıra yeni becerilerin planlanmasına ve geliştirilmesine yardımcı olabilir. Yöneticiler, koçluk becerilerini kullanarak, çalışanlarının gelişim ihtiyaçlarını değerlendirip ele alır ve gerekli becerileri kazanmaları için çeşitli deneyimler seçmelerine yardımcı olur. Yöneticiler ve çalışanlar, eğitim, yeni görevler, iş zenginleştirme, kendi kendine çalışma veya iş ayrıntılarını içerebilecek planlar geliştirmek için işbirliği içinde çalışabilirler.

Koçluk sürecinin bir çerçevesini sağlayan birçok koçluk öğesi türü vardır. Aşağıda, Idaho İnsan Kaynakları Bölümünden performans koçluğu söz konusu olduğunda önemli olan öğlelere örnekler verilmiştir:

  • Güven İnşa Etmek – Güven, koçluğun anahtarıdır. Koçluğun işe yaraması için amir ve çalışan ilişkisinin bir miktar güvene sahip olması gerekir. Diğerinin başarısına karşılıklı ilgi duymak çok önemlidir. Güven, açık, dürüst geri bildirim ve saygı yoluyla gelişmeye başlayabilir.
  • Sorunların Tanımlanması – denetçi / yönetici, söz konusu sorunu veya performansı daha iyi anlamak için çalışandan bilgi almalıdır. Vurgu, kimin haklı veya haksız olduğunu kanıtlamak değil, yargılayıcı olmayan bir şekilde bilgi toplamaktır.
  • Başarı için Koçluk – Çalışanları uyumdan bağlılığa götürmek zor olabilir. Bu faktörü bulmak veya yaratmak, bazen çalışanın kendisi için önemli olan şeyle, yani dahili hedefleriyle iletişime geçmesine yardımcı olmak anlamına gelir. Bazen bu, çalışanın kendini keşfetmesine yol açan açık uçlu soruların kullanılmasıyla en iyi şekilde başarılır.
  • Bir Eylem Planı Oluşturma – Satın alma ve taahhüt amacıyla, amir ve çalışan birlikte bir eylem planı oluşturmalıdır. Plan, basit, ölçülebilir ve ulaşılabilir performans hedeflerini içermelidir.

Geri Bildirim

Geri bildirim, çalışanlara bilgi ve rehberlik sağlamak için kullanılan birincil araçtır. Geri bildirim, iki yönlü iletişimden oluşur.

  • Çalışanların geri bildirimi , yöneticilere, astlarının iş performansını nasıl engelledikleri veya onlara yardımcı oldukları konusunda ipuçları sağlar.
  • Denetleyici geri bildirimler , çalışanları bilgilendirmeli, aydınlatmalı ve performanslarıyla ilgili iyileştirmeler önermelidir. denetçiler, olaya olabildiğince yakın gözlemledikleri belirli sonuçları açıklamalıdır, böylece fikirler taze kalır ve gerekli ayarlamalar zamanında yapılabilir. Başarılı süpervizörler, çalışanlarla performans hakkında sık sık derinlemesine tartışmalar içeren bir rutin geliştirir. Rutin gayri resmi kalmalı ve tartışmalar hem çalışanın hem de yöneticinin çalışanın performansını ve gelişimini nasıl gördüğüne odaklanmalıdır.

Performans Geliştirme Koçluğu nedir?

Performans Geliştirme Koçluğu Seansları İpek Alçı

Performans Geliştirme Koçluğu , hayatınızda olumsuz giden olaylarda değişikliklere yol açılabilmesi için koçunuzun gelişiminizi ve eylem planlamanızı kolaylaştırdığı bir süreçtir.

Performans Geliştirme Koçluğu, bir tavsiye verme değildir ve koçun deneyimlerini veya fikirlerini paylaşmasını içermez.

Performans Koçluğu, eşit ve güvenilir bir ilişki içinde kendi hızınızda ilerlemenize yardımcı olur.

Performans Geliştirme Koçuyla çalışmak size nasıl yardımcı olur?

Bir koçla çalışmak size şu konularda yardımcı olabilir:

  • Gerçek potansiyelinize ulaşmak için çeşitli engellemeleri belirlemekte
  • Pratik, ulaşılabilir hedefler belirlemekte
  • Yeni beceriler geliştirmekte
  • Güçlü yönlerinizi belirlemekte ve en üst düzeye çıkarmakta
  • Zayıflıklarınızın üstesinden gelmek için araçlar geliştirmekte
  • İstekleriniz, ihtiyaçlarınız ve arzularınız hakkında daha iyi bir özveri geliştirmekte
  • Başkalarının duygularını ve tepkilerini hissetmek, tanımlamak ve anlamakta
  • Daha etkili bir şekilde bir takımı başarıya doğru yönlendirmekte
  • Yolunuzda ki engelleri oluşturan olumsuz davranış ve düşünce süreçlerini ele almak ve üstesinden gelmekte

Performans Geliştirme Koçluğu işletmeme veya kuruluşuma nasıl yardımcı olacak?

Yöneticiler veya çalışanlar için Performans Geliştirme Koçluğu, mesleki hedefler ile kişisel gelişim arasında tatmin edici bir denge sağlar.

Kuruluşunuz için koçluk ve eğitim hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. İş bağlamında Performans Geliştirme Koçluğu, her seviyedeki personelin gerçek potansiyelini ortaya çıkarabilir.

Düşüncelerin ve davranışların duygulardan, ilişkilerden ve sosyal ağlardan nasıl etkilendiğini anlamak, performansı artırmak için etkili bir araçtır.

Ancak her şey performansı artırmakla ilgili değildir.

Performans Geliştirme Koçluğu, kurumunuzu devamsızlık, tükenmişlik ve stres gibi sorunları ele alma konusunda destekleyebilir.

Birleşmeler, satın almalar veya fazlalıkların getirdiği örgütsel değişim, koçluk desteği için katalizör olabilir. Kişisel, profesyonel veya organizasyonel olsun, Performans Geliştirme Koçluğu değişimi olumlu bir şekilde yönetmenize yardımcı olacaktır.

Kaynak:

http://www.purpletree4u.com/faqs/what-is-performance-coaching/